top of page
Zoeken

Lente incoming: deze gezonde en makkelijke snacks zijn perfect voor een picknick

Het voorjaar is in volle gang en aangezien de zon zich steeds meer laat zien, ben ik helemaal ready om weer naar buiten te gaan en te genieten van heerlijk weer. Een van mijn favoriete activiteiten in de lente is picknicken in het park. Maar wat neem je mee voor een picknick? No worries, ik heb een lijst samengesteld van heerlijke picknickgerechten die makkelijk te bereiden en mee te nemen zijn, zodat je zonder te veel gedoe kunt genieten van je dag in het park.


Salads on the go

Geen idee waar je moet beginnen? Dan is een frisse salade altijd een goede keuze voor een picknick. Bereid een grote kom met je favoriete groenten, zoals cherrytomaten, komkommer, paprika en gegrilde aubergine of courgette. Voeg wat eiwitten toe, zoals gegrilde kip, garnalen, wilde zalm of gekookte eieren. Ik voeg ook graag restjes koude rijst of pasta toe. Maak dan een smaakvolle dressing van olijfolie, citroensap en kruiden. Voeg alles samen en verdeel de salade over meerdere afsluitbare bakjes voor een simpele en lekkere maaltijd. Tip: gefermenteerde (zoetzure) rode kool of komkommer vind ik ook altijd heerlijk!


Wrap it up

Wraps zijn ideaal voor picknicks omdat ze gemakkelijk te maken en mee te nemen zijn. Vul een paar wraps met je favoriete ingrediënten, zoals gegrilde groenten, avocado, hummus, sla en kip of zalm. Rol ze stevig op en wikkel er aluminiumfolie omheen. Je kunt ze ook in kleine stukjes snijden voor een handige picknicksnack.


Wrap it even more

Waarom niet eens een twist geven aan traditionele wraps door het maken van Vietnamese spring rolls? Vul rijstvellen met verse ingrediënten zoals mango, avocado, komkommer, wortel, munt en garnalen, kip of tempeh. Rol ze strak op en serveer met een heerlijke dip. Check hier een recept.



Snacks, snacks en nog meer snacks

Dit is een persoonlijke favoriet. Want eerlijk is eerlijk: wat is er nu lekkerder dan vers fruit op een warme lentemiddag? Snijd verschillende seizoensvruchten, zoals aardbeien, abrikozen, mango en bessen en serveer ze met een gezonde dip, zoals Griekse yoghurt met honing of gesmolten pure chocolade. Hiermee ga je gegarandeerd punten scoren! Neem ook altijd wat gezonde snacks mee voor tussendoor. Denk aan ongebrande noten, zaden, gedroogd fruit of wat crackers met dips.



Let’s get juicy

Last but not least, vergeet niet om voldoende drankjes mee te nemen om gehydrateerd te blijven tijdens je picknick. Een koelbox met flessen water, versgeperste sappen, kokoswater of zelfgemaakte ijsthee doen het altijd goed. Neem wat schijfjes citroen, komkommer of wat blaadjes munt mee om last minute toe te voegen voor extra verfrissing.


Met deze picknickgerechten ben je helemaal klaar voor een gezellige dag in het park. Vergeet niet om je picknickkleed en een goed boek mee te nemen om te maximaal te genieten van je lentedag. Enjoy!

Comments


bottom of page